Spotify tip 2: hoe zet je Shuffle uit, je Spotify bibliotheek, nummers verbergen

spotify tips shuffle uitzetten bibliotheek

 

Als je een playlist hebt gekozen of een album van een artiest, verschijnt de lijst met liedjes op je scherm. Tik je op een liedje, dan wordt dat afgespeeld. En daarna alle volgende liedjes in de lijst, in de volgorde zoals je ze in de lijst ziet staan.

 

Hoe zet je Shuffle uit op Spotify

Rechtsboven elke playlist of album zie je een groene ‘play’ knop. Links daarvan staat de Shuffle knop. Tik daarop om achtereenvolgens deze 3 functies te gebruiken:

  • Shuffle aan (Shuffle knop is groen)
  • Smart Shuffle aan (Shuffle knop heeft een ‘sparkle’ symbool en is groen) *
  • Geen Shuffle (Shuffle knop is grijs)

 

* De Smart Shuffle functie is alleen beschikbaar voor playlists die je zelf hebt gemaakt.

 

Shuffle staat altijd aan in de gratis versie van Spotify

Let op: in de gratis versie van Spotify kun je albums, artiesten of playlists alleen in willekeurige volgorde beluisteren. De Shuffle modus staat daar dus altijd aan en deze kun je niet uitzetten.

 

 

Plusje: toevoegen aan je persoonlijke bibliotheek

Als je op het startscherm van Spotify tikt op Bibliotheek, dan zie je bovenaan 5 onderdelen: Playlists, Podcasts en shows, Albums, Artiesten en Gedownload. Samen vormen ze je persoonlijke muziekbibliotheek. Deze beheer je als volgt:

 

  • Albums

Heb je een album gevonden dat je wilt bewaren, tik dan op het plusje bovenaan de lijst. Dit album wordt nu toegevoegd aan je bibliotheek. Dit kun je checken door op het startscherm te tikken op Bibliotheek en dan op Albums.

Wil je het album niet meer bewaren, tik dan bovenaan het album op het groene vinkje. Het album wordt verwijderd uit je Bibliotheek. 

 

  • Playlists

Met playlists werkt het eigenlijk precies hetzelfde als met albums: tik op het plusje en de playlist wordt toegevoegd aan de lijst met playlists in je Bibliotheek. Dit kunnen playlists zijn die je zelf hebt gemaakt, maar ook playlists van andere Spotify-gebruikers of van Spotify zelf.

 

  • Artiesten

Je kunt ook artiesten in je Bibliotheek zetten. Zoek een artiest op, tik bovenaan het profiel van die artiest op Volgen en de artiest wordt toegevoegd aan de lijst met artiesten in je Bibliotheek. De knop verandert naar ‘Volgend’ en als je daarop tikt, wordt de artiest weer verwijderd uit je Bibliotheek. 

 


 

Even tussendoor: 

Hoe zou het zijn als je een complete muziekbibliotheek paraat had?

Met playlists voor elke situatie, gevuld met jouw eigen muzieksmaak. Om door muziek in de juiste stemming te worden gebracht. Misschien heb je lang geleden een paar playlists gemaakt in Spotify, maar op die lijstjes ben je inmiddels wel uitgekeken. Je zou nog zoveel meer playlists willen maken. Maar het komt er gewoon niet van.

Kun jij wel wat aanmoediging gebruiken?

Mooi.

Want precies daarvoor heb ik de online cursus ‘Muziek bij je stemming’ gemaakt. Waarmee je bouwt aan een persoonlijke soundtrack voor jouw dagelijks leven


vervolg Spotify tip 2:

 

Een nummer van een album of playlist verbergen

Soms kom je een liedje tegen dat je niet bevalt. Staat dit nummer op een playlist die je zelf hebt gemaakt, dan kun je het er eenvoudig weer uit verwijderen. Maar bij een playlist van iemand anders kan dit niet en bij een album natuurlijk ook niet. Gelukkig kun je in dat geval het nummer verbergen. Dit gaat zo:

 

  • Tik op de 3 puntjes naast het liedje en tik op Nummer verbergen. Je kunt het nummer nog wel zien, maar het wordt niet meer afgespeeld.
  • Tik je nog een keer op de 3 puntjes naast dat nummer, dan kun je tikken op Verborgen om deze actie ongedaan te maken. Nu wordt het liedje voortaan wel weer afgespeeld.

 


 

Deze Spotify tips zijn beschreven voor de iPhone (iOS). Op Android ziet het er soms iets anders uit. En let op: sommige functies zijn alleen beschikbaar bij een betaald abonnement (Spotify Premium). 

 

Lees meer: 

Tip 1: een account maken, Spotify premium of gratis, hoe kun je opzeggen?

Tip 3: playlists maken, volgorde aanpassen

Tip 4: muziek downloaden naar je mobiel of tablet

Tip 5: je playlist een beschrijving en coverafbeelding geven

Tip 6: je playlists in mappen zetten

Tip 7: zoeken op artiest, genres en stemmingen

Tip 8: geavanceerd zoeken

Tip 9: je playlist delen en een gezamenlijke playlist maken

Tip 10: een Spotify code maken en scannen

Tip 11: Enhance button en Smart Shuffle

Tip 12: Spotify Blend